söndag 11 januari 2009

Två sorters lammbringa, hallonglass






Lammbringa med två olika fyllningar- köp urbenad fin lammbringa. Jag fick min fixad av pojkarna från Syd Amerika i Hötorgshallen. Gör två olika fyllningar. Fyllning 1 - Salciccia style - mal rimmad skinka (hade skalat av en bit från julskinkan som frysts) och karré på finaste skivan. Mal lagom med späck på den grövsta skivan. Blanda med brödsmulor, vittvin, salt, peppar, mejram och lite timjan, vitlök. Fyllning 2 - köpte merguez korv (paprika) som kläms ur skinnen, blanda med persilja.

Av den salcicciasmet som blev över gjorde jag lite korv.

Lägg på fyllningen rejält, rulla hårt och bind upp. In i ugnen ca 100 grader till inner tem är ca 67 grader. Slå på grill elementet sista kvarten så får man fin yta.

Servera med potatis och blomkålspuré.

Sallad på romansallad och pumpafrön, caesardressing.

Hallonglass - blanda en knapp dl ljus sirap och en halv dl floursocker med en urskrapas vaniljstång. Rör ner 3 dl fjällhallonyougurt och 2 dl grädde. Smula ner lite mjölkchokladkaka. Kör i glassmaskin.

Inga kommentarer: