onsdag 7 januari 2009

Bruchetta, fyllda oxrullader med rödvinssås och potatispuré, Creme Bruleé





Bruchetta - koka i hop en koncentrerad tomatsås med vitlök, bre över gott bröd, gärna surdeg, riv lite parmesan över och kör in i het ugn på grillvärme tills osten smält.

Oxrullader - tog vanlig lövbiff som bankades ut ytterligare. Dela varje biff i 2-3 delar och fyll med en fyllning gjord på; brödsmulor/ströbröd (helst på dygnsgammalt bröd som mixas till smulor), getfärskost (se bilden), persilja, vitt vin, lite grädde, salt och peppar. Rulla ihop och lägg i form/sautépanna. Häll på rött vin så att det täcker. Lägg i ett par lagerblad och låt sjuda i ca 1 timme. Häll i lite grädde för att runda av - låt sjuda ytterligare en kvart.

Servera med potatispuré.

Creme Brulee - sjud ca 9 dl grädde/mjölk med två vaniljstänger. Vispa ihop 9 äggulor med ca 1 dl socker. Häll i gräddmjölken, skrapa ur vaniljen och häll i formar som får gräddas i vattenbad på 150 grader i drygt 30 min. Bränn av med råsocker innan servering.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Traktörpannan som syns på bild två, vart är den inköpt?

Anonym sa...

Hej Gastrophilia, den är inköpt i favoritbutiken i Paris - Dehillerin, lägger med länk till deras site

http://www.e-dehillerin.fr/en/index.php

//ola