tisdag 6 januari 2009

Svampsallad, kalvfilé med trumpetsvampsås (glömde plåta...)

Sallad - fräs lite blandad skivad svamp, t e x ostronskivling, portabello och skogschampion i smör. Låt svalna. Ta ett par tre olika salladssorter och blanda svamp och sallad precis innan servering. Vänd ner salladen i en citronettdressing - olivolja, vitlök, salt och pressad citron.

Kalvfilé - puts filén och salta och peppra. Stek så att filé får lite yta och låt sedan gå klar i ugnen på låg värme, ca 70 grader tills innertemeraturen är 58 grader.

Svampsås - blötlägg torkad svamp (trattisar och svart trumpet), krama ur svampen och fräs med lite charlottenlök i smör. Späd med svampvattnet, lite maderia, lite balsamvinäger och soya. Häll på grädde och lite buljong. Koka ihop på svag värme.

Inga kommentarer: