3 veckor sedan
lördag 31 januari 2009
Älgkalvfilé, svamp- och portvinssås, friterade morötter
Filé - linda in filén med skön varmrökt sidfläsk (värt en detour som det heter i röda boken) från Bromma Chark http://www.brommacharkfabriksbod.se/, bind upp. Salta och peppra, stek runt om i smör och ett par mosade enbär, vila sen i ugn på ca 100 grader i 15 min.
Sås - fräs charlottenlök och svart trumpetsvamp från Ekerö i smör, häll på bussigt med portvin (Grådask) och lite vitt vin, koka ihop, häll på lite grädde och sjud till såskonsistens. Smaka av med japansk soya.
Morot - repa morot med järn (se bild). Fritera i het olja i ca 30 sek. Vira ihop till nystan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar