söndag 25 januari 2009

Moules marinés, fylld entrecoté, hjortronpannacotta




Musslor - strimla lite purjolök, morot och hacka lite vitlök och dill. Lägg allt i en kastrull tillsammans med musslorna. Bottenskyl med vitt vin och lite grädde. Koka på hög värme någon minut eller två tills musslorna öppnar sig.

Entrecoté - jag hade tre skivor kött som jag fyllde med en mixad blandning av soltorkade tomater, fetaost, presilja, vitlök och lite olivolja, salt och peppar. Lägg en skiva i botten, tryck ut en liten fördjupning i köttet, lägg på fyllningen, på med nästa skiva kött som "lock" och fortsätt sedan med nästa skiva. Massera in yttersidorna med resterande fyllning. Bind sedan ihop köttet ordentligt så att fyllningen blir kvar mellan skivorna. Kör i ugnen på 100 grader till innertemp ca 58 grader.

Servera med fräst aubergine, zucchini, paprika, tomat och vitlök.

Pannacotta - koka 5 dl grädde med en vaniljstång. Lägg samtidigt 2 gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min. Passera en knapp dl hjortron i en sil och lägg i purén i den varma grädden. Rör gelatinbladen och häll upp i formar.

Inga kommentarer: