lördag 17 januari 2009

Små förrätter, entrecote med champinjoner och skocka ala greque





Förrätter - 1 - finhackad skalad och urtagen gurka, tomat (utan kärnor), zuccini, persilja, vitlök i vinegrett med riktigt bra rödvinsvinäger och svartpeppar 2 - finhackad papaya med löjrom och dill 3 - finhackad avokado, äpple, charlottenlök och lite creme fraiche kryddat med cayennpeppar och smulat svart te.

Entrecoté - kanonfin entrecoté från Metro Brommaplan (nästan Kobe-klass!). Peppra och låt köttet ligga framme ett par timmar innan stekning. Stek i olja och smör på hög värme. Tranchera i tunna skivor innan servering.

Sallad - stek champinjoner i smör och koka kronärtskockorna. Skala och dela skockan. Blanda allt med lite vitlök, olivolja och citron. Innan servering vänds bladpersilja ner. Värm på till ljummet innan servering.

Inga kommentarer: