måndag 12 januari 2009

Rådjurssadel, brysselkål kokt i smör och honung, rödvinssås




Rådjur - putsa sadelkn ren från hinnor. Skär två snitt längs ryggbenet, späcka med timjan, lite smör, vitlök, krossade enbär och ett par droppar soya. Salta och peppra. Låt gå i ugnen på låg värme - ca 80 grader till inner temp är drygt 60 grader. Skär ur "ytterfilén" från benet och servera.

Brysselkål - smält smör och honung, lägg ner kålen och sjud i ca 15 min. Lyft upp kålen och låt det mesta av smöret rinna av.

Sås - fräs charlottenlök och socker i smör, häll på rejält med vin, knappt en flaska av ett okej vin. Lägg till lite buljong och reducera kraftigt till önskad smak.

På barnens begäran serverades även pommes frites... lite udda kombo- dela potatis, förkoka i olja ett par minuter, ta upp och torka av. Fritera sista gången innan servering tills potatisen fått rätt färg.

Inga kommentarer: