söndag 18 januari 2009

Renfilé med smulor och sötpotatis, passionfrukts- och hallonglass





Ren - innerfilen putsas från hinnor och rullas i nygjorda gröna brödsmulor. Ta ett par dagar gammalt bröd och kör till smulor i mixer tillsammans med 5 enbär, massa bladpersilja och en vitlöksklyfta. Salta något innan stekning. Stek filén i het panna någon minut eller två och låt vila i folie i ca 15 min eller mer innan servering.

Sötpotatis - tärna och förkoka potatisen ett par minuter. Slå av vattnet och stek sedan tärningarna strax innan servering.

Servera med lite olivolja och lite av brödsmulorna.

Ost - tallegio

Glass - hallonglassen från förra veckan. Passionfruktsglass - blanda ca 1 dl floursocker och ett par msk sirap med 5 dl grädde och köttet från 6 - 8 frukter, kör i glass maskin. Hacka lite vit choklad över innan servering.


Prep. tid - 30 -40 min.

Inga kommentarer: