tisdag 20 januari 2009

Örtkryddade ribs av lamm, polenta med chevre


Lamm - korta revben (kamben) putsas. Gör en örtolja - jag tog lite olivolja, tre vitlöksklyftor och gamla torra herbes de Provance från en Frankrikeresa för fem år sedan.... - mixa ihop och massera in köttet med oljan. In i ugnen på 175 grader i ca 1 timma.

Polenta -koka en skapligt stark buljong och häll i polentagryn, sjud på låg värme i ca 1 timme. Rör då och då och spä med vatten om det behövs. När det är ca 15 min kvar vänder man ner en näve parmesanost och ett par rejäla matskedar getost (färskost) http://silverkocken.blogspot.com/2009/01/bruchetta-fyllda-oxrullader-med.html .

Servera med tomat och gurksallad - finhacka grönsakerna och gör en vinegrett på rödvinsvinäger

Nybakat surdegsbröd (försöker lära mig...)

Prep. tid (- brödet) ca 15 - 20 min

Inga kommentarer: