fredag 14 oktober 2011

Pumpasoppa, Fylld lammbringa, rostade grönsaker



Soppa - kärna ur och skala en butternut pumpa och lite morot och lök, fräs i smör tillsammans med hackad chili, chipotlepasta och vitlök, slå på vatten och lite salt, koka i 45 min, slå på grädde och sjud i ytterligare 15 min. Mixa slät. Servera med surdegsbrödskrutonger.

Lamm - urbenad lammbringa (Ålstens kött) fylls med en färs på lammfärs och - kapris, soltorkade tomater i olja, vitlök, persilja, selleri, dijonsenap och olivolja som mixas till en smet och blandas i färsen. Bred ut och rulla ihop, bind upp, bryn i smör, slå på en bottenskyla rött vin och in i ugnen på 125 grader i 2-3 timmar.

Grönsaker - rostas i ugnen, brysselkålen får koka i smör och vatten 50/50.

1 kommentar:

Gudrun sa...

Det är ju så gott med pumpasoppa! Gärna med en liten sträng av någon god pumpakärnolja på toppen!