1 vecka sedan
söndag 28 augusti 2011
Sallad med grisbog, Kalvstek med pressgurka, gräddsås, ungsbakade äpplen med vaniljsås
El classico.
Sallad - med min 1 år gamla hängda grisbog, nu tunt skivad med div grönsaker
Stek - salta och peppra steken, bind upp, bryn och låt gå i ugnen på 125 grader till innertemp 58 grader.
Gurka - rispa en hel gurka med gaffel, skiva tunt på mandolin, salta, låt dra och pressa sedan ut vätskan. Gör en 1-2-3 lag på 24 % ättikssprit, låt dra ett par timmar, hacka i persilja.
Potatismos
Äpplen - kärna ur och klyfta äpplen, ös på lite blandade nötter och kokos, ett par klickar smör och farinsocker, baka i ugnen på 175 grader.
Vaniljsås - värm och vispa 2 äggulor på låg värme så att de börjar stanna (är man mesig tar man vattenbad), vispa i vanilj och grädde, sjud tills de tjocknar, kyl.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar