1 vecka sedan
söndag 14 augusti 2011
Damlag kring spisen
Sommarens matlag med Sollan och Lena Y - jag sätter menyn och preppar och så lagar vi ihop. I år fick jag till närproducerat (Tjörn/Orust) på allt utom grädden, knäckebrödet och äpplet.
Rotfruktssallad med rökt grissida - rök en bit rimmat sidfläsk (Orust gris) med enris (från tomten) i ca 45 min, låt svalna. Koka rödbetor och morötter (Sollans) mjuka. Blanda fläsk, skivat äpple och rotfrukterna. Dressing på dijonsenap och creme fraiche.
Marulkskinder med tryffelmajonnäs - stycka ut kinderna (Lasses fisk Skärhamn) och rimma i saltvatten i ca 1 tim. Stek i smör. Servera på fincrisp med lite majonnäs smaksatt med tryffelolja.
Lamm - putsa lammläggen (Orust lamm), sjud i rödvin, lite vatten, lök, lagerblad, salt och peppar i ca 3 tim. Servera med bönsallad på blandade bönor (Sollans och Lenas) som hastigt stekts i smör.
Pannacotta - koka upp 5 dl grädde med en rejäl näve nyplockade björnbär (Rönnäng, Tjörn) och lite socker. Blötlägg 2 gelatinblad. Rör i de urkramade gelatinbladen i grädden, kyl. Servera med kaksmulor (Lottas Bak & Form, Tjörn) och lite björnbär.
Ostar - getostar från Ale
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar