torsdag 25 augusti 2011

Helstekt högrevshjärta med pommes frites och BEA, vit chokladmousse med mango och passionsfrukt








Ålstenskött igen - idag högrevshjärta, dvs den centrala fina delen i högreven.

Kött - bind upp, salta och peppra och bryn i gryta, in med grytan i ugnen på 100 grader, plocka ut på 55 grader, låt vila en stund, skiva upp.

BEA - samma recept som alltid....

Potatis - dela potatisen i önskad tjocklek, förkoka i varm olja i 5-7 min, ta upp, kör en sista gång innan servering i het olja till fin färg.
Dessert - vispa 2 äggvitor och lite floursoker och 3 del grädde i separata kärl. Smält 100 g vit choklad i vattenbad. Vänd i chokladen i äggen och grädden i äggen/chokladen, kyl. Tppa med puré från Pakistan mango och passionsfrukt.

Inga kommentarer: