måndag 25 januari 2010

Minipizza, Lammfärsbiffar med gulbetor och syrad fänkål, Gino




Pizza - gör en deg på vatten, lite jäst och vetemjöl som sakta får jäsa i kylskåp. Baka ut degen till minipizzor och låt jäsa ytterligare ngn halvtimme. Fyllning med tomatsås, finhackad och balsamvinäger marinerat kalvinnanlår (vad som blev kvar efter gårdagens utstansade schnitzlar), finhackad sopressa, cocktailtomat och mozzarella. Grädda i 225 grader.

Lammfärsbiffar - köpte bringa/bog (sk framdelskött.....) och tog bort benen och malde på mellanskivan. På benen kokade jag fond. Blanda färsen med riven vitlök, hackad timjan, turkyoghurt, 1 ägg, salt och peppar. Stek biffarna till de får färg och låt gå klart i ugn på 100 grader. Serverades med gulbetor och lite chevrefärskost. Favorittillbehöret syrad (fänkål, citron, salt och lite socker) fänkål fick även gå med.

Gino - den gamla nittiotalsklassikern, idag med hallon, lite av jordgubbsgelen från igår, kiwi och banan. Vit choklad hackas över och bränn sedan av på övervärme i ugnen.

Inga kommentarer: