söndag 10 januari 2010

Friterad torsk och sej på något slags asiatiskt vis...Försökte mig på att göra någon form av Tai-inspirerad rätt - det här blev resultatet på vad som fanns i kylens grönsakslådan för dagen.

Fisk - dela torsk och sejfilé i lagoma bitar, gör en frityrsmet av ägg, mjöl, lite vatten och bakpulver - den skall vara ganska lös. Salta och peppra fiskbitarna, vänd i smeten och fritera på hög värme.

Tillbehör - savoy och salladskål stekt med sweetlime sås (köpt, typ sweet chili...), rödpaprika och shitakesvamp stekt o sesamolja toppat med sesamfrön, morot och purjolök stekt med chili och fisksås.

Doppsåser - 1, chili, lime, fisksås och koriander (min), 2, samma som 1 fast utan koriander (Ebbas), 3, japask soya, sirap och lite sesamolja (Lilla Rs)

2 kommentarer:

Annika sa...

Jag måste komma igång med att fritera! Är lite lätt skräckslagen inför detta, av outgrundlig anledning.
Passar på att skriva en ordentlig kommentar, som för en gångs skull inehåller något mer än åh, så gott eller det ser fantastiskt ut ;).
Det är alltid lika inspirerande att läsa här, och jag läser fliotigt, även fast jag inte kommenterar - som du ju vet vid det här laget. Ha en trevlig kväll!

Silver sa...

Hej Annika - kul att höra att du är här ibland, likewise - jag läser alla dina inlägg också, gillar ditt sätt att skriva och laga på! Fritering är verkligen ett juste sätt att laga på, jag har en gammal fritös (typ 20 år), så nog dags att skaffa en nyare och större. Dotterns favorit är laxburgare med hemmagjorda pommes frites.