torsdag 9 februari 2012

Liten kroppkaka med torkad griskind, Vildsvinskotlett med brysselkål och rödvinssås, Vaniljglass och chokladsås




Liten kroppkaka - koka potatis, pressa och låt svalna, blanda med vetemjöl och ett ägg eller två, salt och peppar till en bra konsistens. Finhacka torkad griskind, blekselleri och charlottenlök, stek i lite smör och krydda med kryddpeppar. Gör bollar (små till förrätt) och lägg i fyllningen i mitten, täta. Sjud i saltat vatten tills de stiger + några min till. Servera med lingon och skirat smör.

Gris - skär ut kotletterna så de blir benfria, salta och peppra och skvätt över lite balsamicovinäger, stek i panna till rosa.

Sås - fräs charlottenlök och lite socker i smör, slå på rödvin, koka i hop, i med lite balsamicovinäger och grädde, reducera på nytt.

Glass - vispa i hop 4 äggulor och någon dl socker, värm 3 dl grädde och vaniljstång, skrapa ur och vispa ner i äggsmeten, vispa 2 del grädde och vänd ner försiktigt, kör i glassmaskin.

Chokladsås - smält 70 % choklad i vattenbad, rör i grädde till lagom konsistens.


Inga kommentarer: