onsdag 6 oktober 2010

Sallad på confiterad griskind, Fläskkotlett med svål och svamprisotto



Fina kotletter inköpa på RJs (Orust) och de sista confiterade kinderna fick bli basen för höstens sista middag på Tjörn.

Kinder - tidigare confiterade griskinder skars i tunna skivor och serverades med ljumna champinjoner, machesallad olja och citron

Kotlett - kotletter med rejält med svål saltas och peppras, stek i smör och låt vila i ugnen (överstek inte).

Risotto - smält lite charlottenlök i smör, lägg i riset och rör runt, på med lite vitt vin och låt koka in, späd med varm buljong tills klart, i med en bra klick smör och riven Västerbottensost, vila i fem min. Servera med stekt kantarell.

3 kommentarer:

Annika sa...

Nu bara måste jag cinfitera griskind! Får snart starta ett register med allt jag blir inspirerad till av dig...;)

Silver sa...

A - haha, det är ömsesidigt! Griskind mm kan du lätt beställa av Ålstens kött (de är knutna till SkeboGård)

Söderberg sa...

Hm...verkligen trevlig blogg. Helt i min smak. Tack/S