onsdag 27 oktober 2010

Trumpetsvampsoppa, Vinkokta lammlägg med rosmarinrostade grönsaker, Vaniljglass med kondenserad mjölk och kanderade valnötter


C & S på middag - trevligt!

Soppa - blötlägg torkad svart trumpetsvamp, fräs urkramad svamp och charlottenlök i smör, slå på bussigt med cognac och koka ihop, späd med blötläggningsvattnet från svampen, lite bulnjong och grädde, sjud en stund. Mixa slät. Servera med lite riven Västerbottens ost och ett par stekta svampar.

Lägg - fina lammlägg från Ålstens kött fick sjuda i rött vin, lagerblad, salt och peppar, rosmarin och ett par lökar i 4 timmar. Koka ihop lite av den fina fonden till sås.

Grönskaker - kronärtsskocka, brysselkål, persiljerot, palsternacka, lök, morot, potatis och en majskolv fick rostas med en olja som mixats med vitlök och rosmarin.

Glass - grädde, råsocker och ett par äggulor och tre vaniljstänger sjuds till kräm. Kör i glasmaskin. Söt kondenserad mjölk får koka under vatten i sin konservburk i 2-3 timmar = kolasås. Inspirerad av Smaskens så blev det råsockerkanderade valnötter.

Inga kommentarer: