fredag 22 oktober 2010

Surdegsbrödspanerade kotletter, Trumpetsvampsås




Kotlettschnitzel - banka ut fläskkotletter (med ben) så att de blir schnitzeltunna, salta o peppra, dubbelpanera i mjöl, ägg och nymixat ströbröd av lite äldre surdegsbröd, stek i smör.

Sås - fräs purjolök och blötlagda torkade och urkramade svarta trumpetsvampar i smör, slå på lite av svampvattnet och grädde, koka ihop.

Servera med inlags gurka

2 kommentarer:

Mikkan sa...

smart att göra ströbröd av sånt, gott och måste fasen vara nyttigare att använda ä sånt där gammelt bös en annars köper?

Erka Perka sa...

Jag har precis börjat göra ströbröd av mitt eget surdegsbröd ochän så länge har det bara blivit panerad fisk i några omgångar. Kanske blir en panerad kotlett nästa gång :-) Låter väldigt gott