1 vecka sedan
fredag 1 oktober 2010
Confiterad griskind med blomkålspure, Älgentrecoté med tryffelpolenta och rödvinssås, Ostar
Griskind - kinder inköpta på Ålstens kött saltas och peppras, låt vila i plastpåse ett par timmar. Lägg ner kinderna i gryta och slå på olivolja så att det täcker med råge. Sätt in i ugnen på 75 grader, låt stå 15 timmar. Lägg på burk och slå på oljan.
Blomkål - koka blomkålen mjuk i buljong och örter. Mixa slät med grädde och smör.
Sötpotatis - tärna och koka till al dente
Älg - salta och peppra, låt gå i ugnen på 100 grader till innertemp 60 grader.
Polenta - koka upp en buljong och slå i polentamjölet, sjud och späd under 30 min. Smaksätt med svarttryffel och tryffelolja. Riv ner Västerbottensost innan servering.
Sås - smält lite charlottenlök i smör, strö lite socker över och slå på rödvin och lite buljong, reducera.
Ostar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Den där confiterade griskinden låter ju bara för god. och så enkelt att göra. perfekt!
Vilken schysst blogg!!
Helt i min smak.
Skulle bara höra mig för när du skriver att efter kinderna har legat klart efter 15h så"lägg på burk o slå på oljan"
mvh jesper
Skicka en kommentar