fredag 1 oktober 2010

Confiterad griskind med blomkålspure, Älgentrecoté med tryffelpolenta och rödvinssås, Ostar








Griskind - kinder inköpta på Ålstens kött saltas och peppras, låt vila i plastpåse ett par timmar. Lägg ner kinderna i gryta och slå på olivolja så att det täcker med råge. Sätt in i ugnen på 75 grader, låt stå 15 timmar. Lägg på burk och slå på oljan.

Blomkål - koka blomkålen mjuk i buljong och örter. Mixa slät med grädde och smör.

Sötpotatis - tärna och koka till al dente

Älg - salta och peppra, låt gå i ugnen på 100 grader till innertemp 60 grader.

Polenta - koka upp en buljong och slå i polentamjölet, sjud och späd under 30 min. Smaksätt med svarttryffel och tryffelolja. Riv ner Västerbottensost innan servering.

Sås - smält lite charlottenlök i smör, strö lite socker över och slå på rödvin och lite buljong, reducera.

Ostar

2 kommentarer:

Erka Perka sa...

Den där confiterade griskinden låter ju bara för god. och så enkelt att göra. perfekt!

Anonym sa...

Vilken schysst blogg!!
Helt i min smak.
Skulle bara höra mig för när du skriver att efter kinderna har legat klart efter 15h så"lägg på burk o slå på oljan"

mvh jesper