1 vecka sedan
måndag 18 oktober 2010
Ostron, Sjötunga med Tjörnpulver
Efter ett högljutt och ganska sent barnkalas med 15 st 9 åriga damer blev det en sen kvälls-supé för de vuxna. Såsen gjordes klar under em och firren klarade sig själv i ugnen.
Ostron - fina ostron från Normandie inköpta hos Johan på Fiskeläget, Hötorgshallen
Sjötunga - lägg den flådda tungan på ett fat, salta och peppra, låt gå i ugn på 100 grader tills köttet precis släpper från benen.
Tjörnpulver - sommarens plockade och torkade Tjörntång kördes till pulver i mixer.
Sås - koka buljong på plattfiskskrov, lök och morot. Koka i 30 min, sila och reducera kraftigt, slå på grädde reducera igen, avsluta med att toppa med lite champagne. Slå över fisken
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar