tisdag 19 oktober 2010

Äggröra med Gotlandstryffel och torkat renkött, Confiterad högrev med rostad mandelpotatis mm, Sollans päron o chokladgrädde




Långlagning

Äggröra - lägg ner ett ägg eller två (råa med skal...)i en burk med färsk tryffel, låt stå i ett dygn minst, gör äggröra med lite grädde och äggen, hyvla över tryffeln. Servera med torkat renkött.

Högrev - blev så otroligt ful på bild så det blir bara lite text. Salta och peppra köttet, lägg i gryta och täck med olja, ugnen på ca 60 grader och in med kastrullen, låt stå till innertemp ca 62 grader, tog ca 12 timmar. Magiskt mört.

Rostade rotfrukter

Päron - Sollans inlagda, idag med grädde med krossad mörk choklad.

3 kommentarer:

Erka Perka sa...

Jag bara måste confitera snart.

Silver sa...

EP - kan inte vara lättare och godare!

Erka Perka sa...

Det låter ju sannerligen så.