torsdag 28 oktober 2010

Savoykåldolmar med skånska rotfrukter, Mintchokladpannacotta




Dolmar - skala av blad från savoykålen och lägg i kokande vatten, sjud ett par min. Gör en smet av nymald högrev, turkyoghurt, vitlök, salt och peppar. Lägg lite färs i blad och rulla ihop. Lägg i form med lite smör och rödvin i botten. Kör i ugnen på 200 grader.

Rotfrukter - tärna rotfrukter (rotselleri, morot, stjälkselleri och potatis) fräs i smör en stund, slå på grädde, salt och peppar och sjud tills det tjocknar.

Pannacotta - koka upp 5 dl grädde med lite socker och 70 % mörk choklad smaksatt med mint. Blötlägg 2 gelatinblad, krama ur och rör ner bladen. Häll upp i form och kyl. Servera med blåbär och lingon.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Coolt! Hur maler jag högrev? Ber affären? Såg även att du härom dagen köpte oxbringa - har du ngt recept?

//Fredrik

Silver sa...

Hej Fredrik - kul att se dig här! Varje hem borde ha en egen köttkvarn - har inte köpt färs på många år nu, mal man själv så vet man precis vad man får (till skillnad om man köper färdigt...) Oxbringan kommer på bloggen om någon dag - ligger lite efter schemat.