söndag 3 oktober 2010

Hummer och kräftor på Tjörn





Varit på landet i helgen och fått njuta av västkustens delikatesser - hummer och kräftor. Fick levererat 3 st nyplockade hummrar och 2 kg kräftor.

Toppade med att öppna den sista burken med surströmming som förrätt.

Hummer/Kräftor
- Koka hummern i saltat vatten, dill, lite socker och någon lök. Hummern läggs i kokande vatten och får koka 12 min (ca 500 g st) och kräftorna 1 min, ställ ut kastrullen i höstnatten och låt stå över natten.

Dill och vitlöksmajonnäs

2 kommentarer:

Martina sa...

Du har också fått njuta av havets svarta guld ser jag. Vi har hittils fått 4 st humrar och hoppas såklart på mera om någon dag. Krabborna är också riktigt riktigt goda i år, mycket mat i dom.

Silver sa...

M - inget slår nykokt hummer. Krabba blev det en hel del av i sommras - lycka till med det fortsatta fisket!