måndag 27 april 2009

Sparris med hollandaise, grillad entrecote med grönsaker och vitlökssmör




Sparris (Tyskland) - skala och koka i saltat vatten i ca 10 min beroende på tjocklek.

Hollandaise - skira smör, vispa ihop ett par äggulor på svag värme (igen äggröra här!). När äggen tjocknat droppas smöret i under vispning. Salta och lite cayennpeppar och en halv pressad citron rörs ner.

Köttet - salta och peppra, grilla hastigt på hög värme. Servera med grillad zuccini och grillad (förkokt) färskpotatis.

Smör - rör ihop, rumsvarmt smör, salt, peppar, riven vitlök och persilja. Kyl.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Detta blir vår valborgsmiddag. Till Dessert blir det chokladdoppade jordgubbar.

En bild på kortisarna efterfrågas

Silver sa...

Kul - hoppas det blev bra. Såna bilder publiceras inte då det skulle förstöra aptiten för läsaren...