lördag 17 mars 2012

Friterad kalvbräss, Biff och pommes frites , Ginovariant på mörk choklad




Bräss - putsa brässen fri från hinnor (så mycket man orkar), salta och peppra, skär i mindre bitar och lägg i en frityrsmet av vetemjöl, öl och bakpulver. Fritera i het olja. Servera med finhackad persilja, kapris och citronzest.

Biff - krydda och stek efter behag.

Pommes - skär fast potatis i 1*1 cm stavar, förfritera i varm olja i ca 5 min, ta upp och låt rinna av, fritera en sista gång i het olja till fin färg. Enligt Heston skall potatisen förkokas i vatten först men det här funkar bra också.

Dessert - skiva jordgubbar och banan, kläm över en passionsfrukt och strö över finhackad mörk choklad, kör på het övervärme en stund.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur smakar kalvbräss?

Silver sa...

Anonym- mjällt och gott - testa!