måndag 1 mars 2010

Cider och ölbrässerad Söndagsstek med svål





Kotlettrad - en bit fin kotlettrad med späck och filé (T&J fina Skebogris) saltas och peppras. Lägg på ett bleck med hela charlottenlökar, morotsslantar, timjan, rosmarin och ett par lagerblad. Häll på äppelcider och öl så att det står några cm upp på köttet. Kör i ugnen på ca 100 grader till innertemp 65 grader. Ta ut köttet och ta ur grönsakerna och håll varma, häll vätskan i en kastrull och reducera med lite grädde, kör in köttet i het ugn på övervärme tills svålen blir riktigt knaprig.
Tillbehör - pressgurka ("på längden") i 1-2-3 lag, äppelmos (koka äppelbitar med lite råsocker och ett par droppar vatten - mosa), grönsakerna från ugnen.

Ostar - Taleggio och Västerbotten

3 kommentarer:

Mikkan sa...

Skebo är fina grejjer, det!

Silver sa...

MM - yepp - har du kommit till T&J än?

chezsofia sa...

Låter inte alls tokigt. Fransk cider är fantastiskt i matlagning och till.

God ost efter ockås ser jag. Mmm.