måndag 15 mars 2010

Rumpstek, klyftpotatis, portvins och champinjonsås

Det har varit en fredag-lördag med mycket aktiviteter som har gjort att jag inte kunnat lägga lika mycket tid på matlagningen som vanligt. Här kommer en enkel men god lördagmiddag. Till söndagen blir det lite roligare - kommer på bloggen imorgon.


Kött
- rumpsteken saltas och peppras, stek i het panna hastigt och låt sedan gå klart i ugnen på max 100 grader. Skiva tunt vid servering.

Sås - fräs charlottenlök och skivade champinjoner i smör, slå på portvin och lite vitt vin, koka ihop, slå på grädde och lite riven västerbottenost. Koka ihop ytterligare. Rör innan servering ner hackad persilja.

Potatis - skär i klyftor, ringla olja över, flingsalt och in i ugnen på 200 grader.

Sallad - spenat, ärtskott, tomat och mozzarella. Tryffelvinegrett (olivolja, tryffelolja och vitvinsvinäger)

3 kommentarer:

Niklas (Nyfiken på mat) sa...

Gud va hungrig jag blev nu!

Kerstina sa...

Ser gott ut! Gjorde samma med älgstek - men lite svårbedömt med tiden?! Min blev inte så vackert rosa utan mer grådaskig. Men god! Körde på 70 grader först, i 6 tim, och sen blev det bråttom så jag fick fräsa på lite på slutet... Hur kan man beräkna tiden?

Silver sa...

Kerstina - konstigt att den inte blev rosa när den gått så länge på låg temp, du kanske skulle skruva upp till knappa hundra och kolla på termometern - den kommer bli rosa även då. Jag brukar alltid ta till i överkant med tid och sedan när det är klart varmhålla på ca 50 grader.