tisdag 29 september 2009

Ugnsbakad rimmad grissida med butternutpumpa och äpple



Fläsk - tag en rimmad sida sidfläsk med svål. Snitta svålen, skölj av köttet från överskotts salt, gnid in allt med olivolja, hackad timjan och vitlök. Ställ in i ugnen på 100 grader och glöm bort i minst 5 timmar (varför inte sätta in den på morgonen när man går till jobbet på ca 80 grader och ta ut den när man kommer hem vid 17 tiden?). I slutet satte jag på lite extra övervärme för att få svålen riktigt knaprig, ös gärna köttet ibland.

Pumpa/äpple - dela butternutpumpan och äpple i tärningar, stek pumpan i lite smör, slå på bussigt med grädde och sjud till pumpan blivit al dente, lägg i äpplet, lite timjan, persilja salt och peppar och låt allt bli varmt.

2 kommentarer:

Annika sa...

Måste prövas!

Silver sa...

Här någonstans ligger mina smakfavoriter just nu - fläsket blev faktiskt väldigt mört och gott.