måndag 7 september 2009

Salsiccia med äpple och lingonkompott, Lammracks med rödbetor och SaintAgurcreme, bönor, Mezeyoghurt med lingon och honung






Korv - framplockad ur frysen efter förra korvproducerandet för någon vecka sedan.

Kompott - smält lite charlottenlök o smör, lägg i äpple i bitar och rårörda lingon, sjud långsamt. Krydda med svartpeppar. Servera ljummen till korven.

Lamm - gnid in lammracksen med rivet citronskal, persilja, vitlök och citronsaft. Vila någon timme. Stek på hög värme hastigt, låt sedan gå klart i ugnen på 100 grader.

Rödbetor - kokas och skalas

Ostcreme - vispa ihop Saint Agur och grädde - vila i kylen

Sås på buljong och rödvin som reducerades kraftigt.

Efterrätt - turkisk meze yoghurt med rårörda lingon och lite honung.

Inga kommentarer: