lördag 5 september 2009

Wallenbergare, fruktcocktail med mascarponekräm





Wallenbergare - mal kalvbog på finaste skivan 2 gånger, blanda med ett par ägg, grädde (jag slängde även i kärnmjölken som blev över efter att kärnat smör), lite mannagryn (hade inget ströbröd) salt och peppar. Stek för lite yta och låt sedan gå klart i ugnen på 100 grader.

Tillbehör - kokta bondbönor, rårörda lingon (hälften råsocker/hälften vitt), pressgurka (smågurkor skivades på längden och las i 1-2-3 lag med lite bladpersilja), potatispuré för den som vill, gräddsås

Dessert - fruktsallad av blåbär, hallon, melon, grapefrukt och plommon. Mascarpone vispas med lite grädde och urskrapad vaniljstång.

2 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Så vansinnigt gott!
jag har planer på att också köpa mig en köttkvar till min kitchen aid. :)

Silver sa...

Helena - sluta planera - just do it;) Har man börjat göra sin egen färs går man inte tillbaka till butiksmalet.