onsdag 23 september 2009

Inlagd strömming i olivolja, vitlök och dill, Fläskfile med ädelostsås a´la 70tal



Strömming - dra strömmingen dvs dra av skinnet så att du får ut två fileer per firre. Koka en lag på hälften ättika och hälften vatten, lite salt och socker (allt efter smak), och ett par lagerblad. När lagen svalnat hälls lagen över fisken som sedan åker in i kylen ca 2 dygn. Slå av lagen och häll över olivolja så det täcker, lägg i riven dill och ett par krossade vitlöksklyftor, igen in kylen för ett par dygn.

Fläskfilé - fräs lite lök i smör, lägg i den skivade fileén och fräs ytterligare, smula ner osten, på med lite vitt vin och grädde koka ihop. Barnen fick pasta till.

2 kommentarer:

Ormen sa...

Jag gillar receptet på strömming, nytt sätt för mig.
Säg mig: hur länge håller strömmingen när man hällt äöver olja?

Silver sa...

Hej Ormen - Har faktiskt ingen koll men med tanke på att oljan håller borta syret så borde vi tala om ett par veckor i alla fall - vi får testa oss fram