onsdag 16 september 2009

Lubb med sparris och smörkokt brysselkål, Ginovariant



Fisk - Lubbfilé delas i portionsbitar, droppa över lite vitt vin, salta och peppra, låt gå klar i ugnen på 100 - 150 grader.

Brysselkål- skär bort den grövsta delen av kålen, smält smör och lägg ner kålen, sjud långsamt i 20 min. Ta upp och använd lite av smöret till fisken.

Sparris - stek grön sparris (inte helt närodlad tyvärr.......) och lite tomat (utan kärnorna)

Vid servering kan man hyvla lite parmesan över

Ginovariant - skiva plommon och färska fikon, blanda med lite hallon och lite socker och vanilj. Hyvla vit choklad över och in under grill elementet i ugnen en stund tills allt fått färg. Servera med lite vaniljglass.

2 kommentarer:

Anna J.D. Jacobsson sa...

Mumma! :D
Jag inser direkt att jag måste kika mer på din blogg när barnen inte ska hämtas från förskolan, den ser väldigt läcker ut!

Silver sa...

Anna - kul! Du är alltid välkommen!