söndag 20 september 2009

Hjortstek med honungsbrässerad spetskål och torkade tomater, trumpetsvampsås


Stek - salta och peppra hjortsteken, bryn på i smör. Lägg in ugnen på 100 grader till innertemp är 60 grader.

Kål - klyv kålen och fräs i smör, ringla över flytande honung, brässera i ca 15 min, salt och peppar

Tomater - cocktailtomater på kvist får torka i varmluftugnen på 100 grader.

Sås - nyplockade trumpetsvampar steks i smör med lite charlottenlök, på med grädde och dijonsenap, koka ihop, salta och peppra.

Några rostade rotfrukter fick gå med till de som inte är på LCHF

3 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Visst är det riktigt gott med LCHFmat, när man äter så här. Vackert :)

Silver sa...

Tack, vad kul att du gillar det. LCHF är verkligen enkelt och gott!

dennisMat sa...

Hjortstek är riktigt gott kött. Fint stekt!