lördag 22 augusti 2009

Grisknorr, pasta med hjärt och blåmusslor, blåbärsdessert






Grisknorrar - koka knorrarna i vitt vin och vatten, släng i ett par morötter och lök i ca 1 tim. Ta upp och torka torra. Stycka i 5 cm långa bitar. Vänd i lite vetemjöl med salt och peppar. Fritera hastigt innan servering. Blanda med persilja och kapris. Pressa citron över.

Pasta - torka ett par tunna skivor parmaskinka i ugn. Smält lite lök och färsk vitlök i smör. Häll i bussigt med vitt vin och grädde och den smulade/hackade torkade skinkan- koka ihop. Släng i musslorna innan servering och koka ngn minut. Blanda med pastan och bladpersilja.

Sallad

Dessert - varva blåbär, vispad grädde och turkisk meze yoghurt (min nya favorit!) och lite honung. Karamell garnityr - ringla karamell, socker & vatten som fått koka till ljustbrun färg, på smörpapper

4 kommentarer:

the foodie sthlm sa...

Snygga honungsflarn, hur har du gjort dom?

Silver sa...

Tack, det är inte honung utan karamell (socker&vatten) som ringlats på smörpapper för att stelna

Innertällmo Bryggeri sa...

Ett vettigt recept på grisknorr!
Måste testas - tack!

Silver sa...

Tack själv Patrik! Ser fram mot din twist.