måndag 24 augusti 2009

Purjolökssoppa med löjromsgrädde och kantarelltoast, hemgjord salsiccia med ljummen blomkål





Soppa - koka purjolök, bladpersilja, lite olivolja i lammbuljong (köpte knorrtärningar hos libanesen i Vällingby). Häll i lite grädde sista kvarten. Servera med vispadgrädde blandad med löjrom.

Toast med gräddstuvad kantarell.

Korv - hälften karre och hälften rimmad grissida och lite späck mals på grövsta skivan. Blanda med vittvin (ganska mycket), lite ströbröd av surdegslimpa, stött fänkål, salt, peppar och oregano. Fyll fjälster, strö över lite salt och socker över korvarna och låt vila över natten. Stek

Koka blomkål och häll över olja och vinäger

3 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

kantarelltoast - yums! :)

www.helenaljunggren.com

Annika sa...

Som vanligt blir jag stum av beundran, och inte så lite avundsjuk. Kantarellerna talar ju för sig - men den där soppan ser otroligt god ut!
Har du månne gått någon korvkurs? Jag längtar verkligen efter att göra egen korv.

Silver sa...

Annika - kul att höra - korvkursbehövs inte - kör bara på - hur enkelt som helst, gör en bra smet på spännande smaker - kanske en frysrensningskorv, och fyll ett fjälster. Ett tips är att låta korven vila över natten. Håller span på Smaskens efter första hemkörda. Kommer inom kort?