onsdag 9 februari 2011

Laxtartar, Lättrimmad torskhals med tre sorters morot, karamelliserad lök, Citrussallad





Fick av en slump se att ICA Brommaplan hade en stor torsk i kylen, förstås utan huvud men jag frågade i vart fall om de hade sparat det, men nej. Däremot hade någon förstånd att spara halsköttet (det bakom främre fenan - 40 kr/ kg för en av de bästa bitarna! Fiesta.

Lax- hacka 50/50 färsk och kallrökt lax, lite salt, socker och peppar, rivet citron skal, låt stå en timma. Servera med gräddfil, löjrom.

Torsk -putsa köttet från skinn och den inre grå hinnan, lägg i saltat vatten i ca 1 tim, baka i ugn på 100 grader, servera med olikfärgade kokta gotlandsmorötter och karamelliserad lök (stek mjukt i smör och sedan med lite socker till ljusbrun färg). Strö över lite rostade sesamfrön. Skirat smör.

Dessert - sallad på grapefrukt, blod och blond apelsin, granatäpple

Inga kommentarer: