onsdag 2 februari 2011

Långbakad rimmad grissida med gräddiga flageolet bönor, pasta Bolognese



Fläsk - rimmat sidfläsk skärs i lagoma kuber, kör i ugnen på 90 grader i 8 timmar

Bönor - koka bönorna med lite salt, lök, vitlök, lagerblad, när 5 min återstår slå av vattnet och häll på grädde, sjud klart, kryddade med italiensk salladskrydda (???!)

Bolognese - mal högrev på mellan skivan, fräs köttet med lite charlottenlök i olivolja, i med en klick tomatpuré och möjligen en halv burk Mutti tomater, slå på bussigt med rödvin, sjud i 2-3 timmar, rör i riven vitlök, salt och peppar. Riv lite Västerbotten över. LCHF = lite pasta

2 kommentarer:

Emelie sa...

Tänkte på det här fläsket...om man kör in en hel bit, är det samma temp. och tid då tror du?

Silver sa...

Emelie - mitt tipps är; det kan inte gå för länge.. Någonstans mellan 6 - 12 timmar kommer funka - ju närmare den längre tiden desto godare.. Testa dig fram.