måndag 13 september 2010

Pepparrotskött, Chokladmousse MonzaFormel 1 helg! Den här gången var det Monza utanför Milano - då var man ju tvungen att fixa en dessert som gick i rött/vitt/grönt trots att familjen håller på britterna i McLaren.
Pepparrotskött - tärna högrev, lägg i kokande vatten, skumma, sjud ett par timmar, släng i lite rotfrukter och chili och lite grädde, sjud i ytterligare 45 min. Vid servering öser man på nyriven pepparrot. De andra hade potatis till.

Monzadessert - mixa kiwi och floursocker och lingon och floursocker. Gör en vit chokladmousse (smält vit choklad i vattenbad, vispa ett par äggvitor hårt med lite floursocker och vispgrädde ganska löst - chokladen i äggvitorna försiktigt och sedan ner med grädden i äggvitorna/chokladen), varva i glas och kyl. Jag fick lite äggvita över som fick bli maräng.

2 kommentarer:

Erka Perka sa...

Vilken lockande efterrätt! Är väldigt svag för mousser och speciellt chokladmousse. ska försöka lägga denna variant på minnet.

Silver sa...

EP - eftersom man kör den med äggvita blir den lite fluffigare och lättare, funkar även med mörk choklad förstås, då kan det dock behövas lite mer socker, det är bara att smaka sig fram.