onsdag 8 september 2010

Aladåb på grisfot, Rotisserigrillad högrev med två sortes syrlig kål, Blåbärsmousse
Aladåb - sjud grisfötterna med lite grönsaker och lagerblad och salt i 2 timmar. Ta upp och låt svalna. Ställ in ett par dl av fonden i kylen. När fettet har stelnat tas det bort. Pilla ur köttet och hacka fint med persilja och lite vitlök. Blötlägg gelatinblad och värm på den klarade fonden. Rör sedan ner gelatinbladen i fonden. Fyll små formar med köttet och örterna. Slå på fonden och kyl. För att få aladåben att lossna från formen kan man doppa formen hastigt i varmt vatten och sedan är det bara att pilla och banka. Servera med inlagda morötter, bondbönor och en reduktion på soya och coca-cola.

Högrev - trä upp köttet på rotissirispettet (min ugn har en motor för sådan - om inte så grilla bara på låg värme.... vete f-n om det blir bättre för att det snurrar... det blir jämnare i vart fall), salta och peppra, grilla på låg värme, ca 80 grader.. en bra stund.

Kål - fräs/smält vitkål och savoykål i smör och lite salladlök, slå på lite risvinäger och grädde, sjud i 30 min.

Mousse - koka ihop blåbär och mörkt muscovadosocker, blötlägg gelatinblad och rör sedan ner i blåbären. Vispa grädde löst. När blåbären svalnat vänds de ner i grädden. Ner i glas och in i kylen.

2 kommentarer:

Annika sa...

Jag ÄLSKAR aladåb! Låter som en helt fantastisk måltid...

Silver sa...

A- va kul, det känns lite old fashion och brukar inte vara så många som gillar - tur att man har sina bloggkompisar som delar den böjelsen.