fredag 6 februari 2009

Dag 2 - Pasta med svarta bönor, citron och tomatpanerad kolja med gräddkokt spetskål, citrussallad




Pasta - koka pastan nästan klar (- 1 min). Fräs lite charlottenlök i bra med smör, häll på vitt vin och koka ihop, häll på lite grädde och koka ihop på nytt. Blöt lägg bönorna dagen innan i vatten (inget salt). Häll av blötläggningsvattnet och koka i ca 20 min i saltat vatten. Lägg ner pastan i vinsåsen tillsammans med bönorna och låt allt bli varmt under ca 1 min. Toppa med parmesan.

Kolja - panera koljan med ströbröd med citronskal och soltorkad tomat (kör rubbet i mixern), lite salt och peppar. Stek i smör.

Kål - låt spetskålen och prjolök mjukna i lite smör, på med vitt vin och grädde, koka ihop.

Citrussallad - filéa (så 80-tal...) blod och blond apelsin, riv mörk choklad över.

Kostnad - pasta med bönor och grädde 10 kr, kolja 110 kr (1 1/2 kg), kål, purjo och grädde 15 kr, sallad 10 kr = totalt tre rätter 145 kr. (24 kr/pers) Saldo kvar= 310 kr

Inga kommentarer: