måndag 9 februari 2009

Dag 4 - Tail to neck eating, Panerad grissknorr, stek på kareé och plommon, pressgurka


Grisknorrar - låt knorrarna sjuda i ugn (ca 150 grader) i gryta med lock tillsammans med rotfrukter, lök, persilja, vitlök, lagerblad, svartpepparkorn, en halv flaska rött vin och lite buljong i ca 3 timmar. Ta upp och låt knorrarna svalna. Mixa såsen slät och servera till steken. Innan servering så dubbelpaneras knorrarna - 1- vetemjöl, 2-ägg och senap, 3-ströbröd, citronskal, salt och peppar. Stek i smör och olja. Se upp! Det smäller och skvätter - lägg på lite folie som skydd. Servera med kapris och citron. Har aldrig lagat knorr förut med det var riktigt bra! (Inspiration: Fergus Henderson "Nose To Tail Eating")

Stek - fläskkarreé med ben saltas och peppras. Tryck ett knivbryne igenom steken och fyll hålet med plommon och vitlök. In i ugnen ca 125 grader i ca 3 timmar till innertemperaturen är 68 grader. Ta ut och låt köttet vila en stund.

Pressgurka - rispa en gurka med en gaffel, skiva sen tunt på mandolin. Lägg gurkan i en skål och strö ganska generöst med salt över, blanda och låt dra några minuter. Ta upp gurkan och presa ur så mycket vätska som möjligt. Gör en 1-2-3 lag av 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten och lägg ner gurkan. Hacka persilja och lägg ner tillsammans med gurkan.


Kostnad - grisknorr med grönsaker 15 kr, fläskstek 45 kr, gurka 10 kr = 70 kr (11,70 per pers)

Saldo kvar - 115 kr

Inga kommentarer: