måndag 8 december 2008

Topside Roast, potatis och västerbottensgratäng, morotssallad, vit chokladmousse med champangehallon



Stek - ytterligare en kul brittisk styckdetalj från Taylors ans Jones, innanlår med kappa. Låt köttet marinera i rödvin och en kvist rosmarin i 4-5 timmar. Sätt in köttet i ugn på ca 70 grader och låt det gå till innertemeratur 56-58 grader ( tar ca 3 timmar).

Potatisgratäng - varva tunt skivad potatis med charlottenlök, västerbottenost, salt och peppar. Häll på generöst med grädde. Låt gå i ugn ca 175 grader tills fin färg.

Morötter - sallad på ljumna smörkokta morötter blandade med solrosskott

Chokladmousse med champangehallon - marinera hallon i champange, smält 250 g vit choklad i vatten bad. Vispa 4 äggvitor hårt med lite floursocker. Vispa ca 5 dl grädde med lite strösocker. Vänd ner den smälta chokladen i äggvitan och vänd sedan ner grädden. Fyll ett glas med lite av hallonen i botten och toppa med moussen.

Inga kommentarer: