måndag 13 augusti 2012

Sallad på rökt marulk- och torskkind, nybakat bröd (Nr 1381)





Sallad - även denna sommar har jag lyckats få Skärhamns Fisk att lägga undan stora fina torsk och marulkshuvuden som jag kan svänga förbi och hämta. Väl hemma så styckas hals, kind och nackköttet ur, salta och lägg i röken en kvart. Nyplockad sallad från svärföräldrarna.

Bröd - sätt en fördeg på på fint vetemjöl (vårvete Anniina från Lysekil), vatten och något gram jäst, konsistens som pannkakssmet, låt stå 10 - 12 timmar, blanda i mer mjöl, vatten och salt, knåda inte utan rör bara kraftigt tills degen går ihop, jäs i ca 15 grader (källaren) i 6 - 8 timmar, slå upp den relativt lösa degen på bordet med lite mjöl, vik försiktigt ihop degen så att det bakas in lite lyftfickor, lägg på bakplåtspapper på plåt och jäs ytterligare någon timme, baka i fuktig ugn på 225 grader.

Inga kommentarer: