onsdag 10 november 2010

Kalvstek med gräddsås och pressgurka




Stek - salta och peppra steken, lägg steken i ugnen på 80 grader till innertemp 62 grader.

Sås - sjud ihop lite grädde och buljong

Gurka - skiva gurkan på mandolin, salta och låt dra i 5 min, pressa ur vätskan, lägg i 1-2-3-lag som jag gör på den starka ättiksspriten, socker och vatten

Några fick potatis till

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur lång tid behöver en normalstor stek i 80 grader för att nå 62 dito innertemp?

/gustaf

Silver sa...

Gustaf - Tror min stod inne i ca 5 timmar, man kan speeda upp lite i slutet om man är otålig genom att höja till 100 grader. Tips är att sätta in den på morgonen innan man går till jobbet - klart när man kommer hem Har du den inne på ugnstemp 60 grader kan den stå i princip hur länge som helst. Lycka til!