torsdag 15 april 2010

Rotfruktsgratäng med getfeta mm, Gurksallad



Panik i kylskåpet - ingen plan, så jag tog lite rotfrukter och malen högrev och svingade.

Rotfruktsgratäng - hyvla de rotfrukter (morot, sötpotatis och jordärtsskockor) som finns hemma tunt på mandolin, varva i en ugnsform med nymald högrev och bladspenat, salta peppra och slå på grädde och ett par smörklickar, toppa med getfeta (?) och kör minst en timme i ugnen på 200 grader, gärna lite längre.

Gurksallad med dresing på japansk soya, risvinäger och riven vitlök. Toppa med sesamfrön.

2 kommentarer:

Mikkan sa...

jag måste köpa en riktig mandolin, och det är snart, så känns det! har du någon rekommendation, vad skall man gå på? Tycket att många verkar så plastiga och liksom sköra...

Silver sa...

Mikkan-Testa lagamati vid odenplan om du är i sthlm, de i plast behöver inte vara kassa, jag en plast o en lite bättre i metall men bägge är bra