måndag 12 april 2010

Sashimi på tonfisk, Färsfylld kaninrullad med två sorters gnocchikulor, Björnbärspannacotta
Sashimi - fin tonfisk skivas tunt och äts med japansk soya

Kaninrullader - sparade slaksidorna av den kanin som vi åt för några veckor sedan. Sidorna bankades ännu något tunnare och fylldes med en färssmet av nymald högrev, lite enbär, ett par droppar gin, finhackad timjan och vitlök och lite grädde), bind ihop och bryn i smör, slå på vitt vin (jag hade ett skvätt champange kvar från kvällen innan som fick åka med) och grädde och sjud på spisen i ngn timme och låt sedan vila i ugnen på 125 grader ytterligare en timme. Servera gräddsåsen tillsammans med potatisgnoccikulorna.

Gnocchikulor - gjorde en lös potatis deg på kokt ljummen potatis som pressades, blanda med ett ägg och vetemjöl och lite salt. Låt degen vila lite och rulla sedan "korvar" som kapas i små bitar och rullas till kulor. Jag kryddade hälften med ungerskt paprikapulver respektive timjan som blandades in i degen. Koka i saltat vatten, klart när de flyter upp.

Björnbärspannacotta - smaksätt varma grädden/socker/gelatin med frusna (inte direkt som nyplockade på Tjörn men de fick duga) björnbär som mosas, sila innan det hälls på glas för att stelna.

3 kommentarer:

Under Luppen sa...

Jag är mäkta imponerad av maten du lagar! Vilken ambitionsnivå, otroligt.
Jag såg att de skulle få in kanin nu i veckan på min Sabis. Har du något tips på vad jag ska göra med en hel kanin? Är det svårt att få den saftig? Tänker på att ibland när man har fått det på krogen så har den varit riktigt tråkig, men när jag ätit kanin i Italien har den varit gudagod. Tacksam för tips!

Silver sa...

UL- kul om du tycker bloggen är inspirerande - jag tycker själv att det är roligt och lustfyllt. Jag skulle säga att när kaninen blir torr och tråkig så har den kokat för länge. Här kommer ett tips på marinerad kanin som blev kanon. Kom ihåg att ta hand om de goda inälvorna också. Styckningen är easy picy - det är bara att googla så får du tips hur du tar ut stekar, sadel och framben.

http://silverkocken.blogspot.com/2010/03/sallad-pa-kaninlever-och-njure-kanin.html

Lycka till. Jag kollar om det kommer på din blogg.

Under Luppen sa...

Schysst, tack!
Min blogg handlar dock inte om den mat jag lagar, utan smidigt nog om den mat jag serveras på krogen eller på matvaror i butik...
Men jag lovar att testa receptet så fort jag får tag i villebrådet!