måndag 5 april 2010

Kroppkakor med pata negra, CitrussalladKroppkakor - koka potatis (jag skalade mina innan) och blanda med mjöl och ägg hastigt till önskad konsistens (jag vill ha mina ganska lösa istället för de som är som betong men det är en smaksak). Gör en fyllning av stekt charlottenlök och finhackad pata negra skinka, krydda med lite kryddpeppar. Lägg fyllningen i mitten av varje kaka och täck med mer smet. Lägg kakorna i ganska hårt saltat kokande vatten, när de flyter upp är de klara. Servera med skirat smör och rårörda lingon.

Citrussallad - tärna och blanda de citrisfrukter som finns hemma (blod och blond apelsin och blodgrape hade jag), slå sönder en kokosnör och hacka lite kokos fint, blanda i sultanrussin. Servera med lite creme fraiche med urskrapad vaniljstång.

4 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Mums - kroppkakor är gott! Gjorde mina första någonsin häromdagen, men pata negra var ju en kul variation att prova nästa gång.

Silver sa...

MM -en av mina favoriträtter! Pata negran till passade faktiuskt riktigt bra.

Eva sa...

Vi bor nära gränsen till norra Spanien, så vår slaktare har alltid pata negra som vi - hittills - har ätit som den är i riktigt tunna skivor till aperitif... det är ju vansinnigt god skinka så min första reaktion är vilket helgerån att fylla kroppkakor med så fin skinka! Men du verkar ju nöjd så jag får väl tänka till...!!

Silver sa...

Eva - Det är verkligen två vackra smaker som gifter sig (ps jag köpte en kantbit lite billigare än ordinarie pris). Det behövs inte heller så mycket eftersom den är så smakrik - prova!