tisdag 23 februari 2010

Vattenbakad Karré, palsternacks- och persiljerotsgratäng med tomat, tunnskivad sallad











Karré - blev inspirerad av Heston B som kokade en hel gris till sin Romerska fest (här kommer desserten), hårt plastad, i ett hett bubbelbad på ca 70 grader i ett dygn. Nu hade inte jag en hel gris utan en bit karré som saltades och pepprades och gneds in med lite timjan, plasta hårt och mycket och lägg i en gryta med varmt vatten, lägg på en tyngd så att paketet håller sig under vatten, på med lock och in i ugnen på 70 grader 12- 14 timmar - garanterat mört och saftigt trots genomstekt!


Gratäng - hyvla persiljerot och palsternacka tunt på mandolin, salta och peppra, släng i ett par soltorkade tomater i olja i formen, blanda grädde och rikligt med tomatpuré och slå över, kör i ugnen på 200 grader en halvtimme eller så.


Sallad - tunt hyvlad, paprika, gurka och tomat, skivade ärtskidor, gräslök. Olja och fin rödvinsvinäger.

3 kommentarer:

Veronique sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Johanna sa...

Åh himmel så gott det såg ut. Jag har verkligen fastnat för din blogg med inspirerande bilder!:-) Fortsätt så!

Silver sa...

Tack Johanna - jag hänger i - hoppas du hänger med också