söndag 21 februari 2010

Rostade märgben, Biff med vitvins- och soya brässerad spetskål och tomatsallad, Glass på grönt te, mango och hallon och apelsinsås.

Märgben - Fergus Hendersons sköna och numer klassiska idé. Jag gjorde en liten tvist på tillbehöret och gjorde en sallad på persilja, inlagda soltorkade tomater, citron, salt, peppar och olja. Rosta benen i 225 grader i 20 - 30 min. Gröp ur och njut. Några ben blev över och dom kommer att få gå med i kvällens sås.

Biff - fin USA biff från ICA Brommaplan - stek hastigt på hög värme.

Kål - strimla spetskålen och fräs i lite smör, slå på lite vitt vin och japansk soya, sjud i ca 20 min på svag värme. Slå på ett par droppar grädde, salt och peppar.

Glass - sjud grädde, socker och grönt te pulver (Japanska torget). Kyl och kör i glassmaskin. Låt glassen tina en del innan servering eftersom den annars blir lite "torr" i konsistensen.
Servera med mogen mango och hallon och apelsinsås.

4 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Intressant snacks, märgben! Jag brukar nog mest koka buljong på mina, nej inte mina, utan från ett stackars dött nötdjur förstås. Kanske skulle glädja djuret i sin nöthimmel ÄNNU mer om man gjorde som du.
Funderar fröken Dill

Silver sa...

Fröken Dill - testa att lägga den rostade märgen på lite surdegsbröd med lite flingsalt till ett glas champange - det är kärlek!

Erka Perka sa...

Rostade märgben blir jag nyfiken på. Jag har bara ätit märg en gång - vad jag vet - och det var jättegott. Min svåger gjorde oxfilé med märgtäcke till senaste nyårsmiddagen. Det var gott i både konsistens (knaprigt) och smak.

Silver sa...

EP - knaprig märg har jag aldrig fått till - du måste fråga hur han gjorde. Ser fram emot din egna test ;)